Новите стандарти в хранителната промишленост – лукс или необходимост.

Наскоро една моя близка ми се оплака, че 7-те години в университета са били напразни усилия и похабени средства, за които тя е получила знания достойни за обща култура, но не и за професионална работа. Ситуацията струва ли ви се позната? Аз самия винаги съм разчитал на самообразованието и споделям сентенцията, че човек се учи цял живот.

Прочети още

Какво е транс изомер?

Транс изомерите на висшите мастни киселини са мазнини, които се получават при нагряване до висока температура на течни растителни масла в присъствието на катализатори и водород. Този процес в химията се нарича хидрогениране. Колкото по-хидрогенирано е едно масло, толкова по-твърдо ще е на стайна температура. Например течните маргарини са по-малко хидрогенирани и имат по-малко транс изомери от твърдите маргарини.

Прочети още

Уникалния биоконсервант и дезинфектант "Citrox"

♦ Citrox е извлечен по специална технология от цитрусови плодове.
♦ Произведен само от естествени, не токсични, не алергични и не предизвикващи корозия съставки.
♦ Напълно биологично разградим, безопасен и екологичен.
♦ Съдържа органично съвместими активни анти-микробни съставки.
♦ Лесен за използване, безопасен  за хората, животните и съораженията.
♦ Не е генетично модифициран.
♦ Не оцветява и не променя вкуса на храните.
♦ Ефективен в много ниски концентрации срещу бактерии, плесени и дрожди, вируси и протози.
♦ Успешно печели борбата срещу смъртоностният щам H5N1 (птичи грип) на 99.9998%.

Хидрогенираната мазнина

Напоследък все повече си задаваме въпроса, какво всъщност ядем. Проблемът е в това, че колкото и да се опитваме да разберем нямаме шанс срещу безскрупулната политика на производителите, които все повече намаляват и без това оскъдната информация на етикетите.

Прочети още